De fem elementers betydning

Jordelement

Jordelementet er forbindelsen til den jord, vi lever på, og hvorfra vi modtager næring og støtte i livet.

Jordelementet skaber stabilitet og tryghed. Når vi udsættes for forskellige påvirkninger, er det nødvendigt med et godt jordelement, hvis vi skal undgå at blive slået ud af kurs i dagligdagen.

Jordelementet hjælper os med at få tillid til andre mennesker, til livets proces og os selv. Det styrker vores mulighed for at skabe et godt, solidt fundament at stå på.

Jordelementet bruges altså til at skabe stabilitet, tillid og ro. Det er elementet, der styrker vores evne til at stå fast, og have tillid til os selv og andre mennesker.

Jord er de gule og brunlige farver.​

Vandelementet

Vandelementet styrker kommunikationen. Det går dybt ned i vores underbevidsthed og er kilden til visdom.

Vandet tilfører også energi og bærer kommunikationen og kan derigennem styrke vores evne til at viderebringe et budskab.

Vandelementet styrker kommunikationen. Det styrker evnen til at lære nyt og undlade at lave de samme fejl igen og igen.

Vand er de blå og sorte farver.​

Ildelementet

Ildelementet får tingene til at ske. Det er det aktive element. Hvis et rum føles meget stillestående, kan det være, fordi ildelementet ikke er repræsenteret eller kun er svagt til stede.

Ildelementet skaber intimitet, nærhed og varme og giver vitalitet. Ildelementet tænder vores engagement og får os til at brænde for noget.

Ildelementet bruges altså til at højne energien og aktiviteten i et rum. Ildelementet kan virke meget kraftigt, og vores brug af det skal nøje vurderes ud fra mennesket og rummet.

Ildelementet skaber blikfang, og vil du gerne have opmærksomhed på et sted eller lede folks blik et bestemt sted hen, er ildelementet effektivt.

Ild er de røde og violette farver.​

Træelementet

Træelementet sætter gang i vækst og skaber fornyelse og forandring. Føler du, at tingene går i stå og bare står stille, kan det være, at træelementet mangler eller er ude af balance.

Træelementet er forbundet med glæde og styrke. Træet forbinder joden med himlen, og på samme måde er det i vores hverdag med til at binde tingene sammen.

Træelementet hjælper os med at få styrke til at ændre noget og med at skabe en udvikling. Træet giver tryghed, og sundt træ signalerer styrke og kraft.

Træelementet kan altså give styrke, mod og fleksibilitet, når det er i den rette balance.

Træ er de grønne farver.​

Metalelementet

Metalelementet giver klarhed, overblik og struktur. Det kan bruges til at forme og tilpasse den struktur, du har brug for. Det er det element, der kan hjælpe dig med at få et godt overblik og få sat tingene i orden.

Metallet styrker også din mentale kreativitet, og sammen med ildelementet får du lettere gode ideer.

Metalelementet giver altså klarhed og overblik. Det styrker strukturen og skærper din mentale kreativitet.

Metal er de hvide nuancer og pastelfarver.​

​Feng Shui Consulting 

 v/ Jeannette Trampedach

Ved Volden 15,

2680 Solrød Strand

Telefon: 23 61 13 57

​​E-mail: info@fengshuiconsulting.dk